Actuele rente

Nimma Hypotheken: Met een goed gevoel een hypotheek afsluiten!

Altijd de laagste rente!

Met het aanbod van maar liefst 32 geldverstrekkers kunnen we jou laten profiteren van de laagste rente! Zodra jouw situatie en voorkeuren bij ons bekend zijn gaan wij op zoek naar 3 tot 6 geldverstrekkers die de allerscherpste rente combineren met goede voorwaarden. Deze presenteren we in een uniek vergelijkingsoverzicht. Daarin vermelden we ook of de geldverstrekkers bereid zijn om korting(en) te verlenen als je hebt afgelost op de hypotheek en/of als de woning meer waard is geworden. Zo kan het zijn dat de geldverstrekker die bij aanvang niet de aller scherpste rente heeft toch zorgt voor de laagste woonlast gedurende de gehele looptijd.   

Vrijblijvend en kosteloos gesprek plannen?

Laat hier je contactgegevens achter en wij nemen contact met je op voor een afspraak op kantoor of via Teams of Skype.

Veelgestelde vragen over rente

Rente is een belangrijke factor bij de keuze van de geldverstrekker maar zeker niet allesbepalend. Er zijn grote verschillen in voorwaarden die positief, maar ook negatief kunnen uitpakken. Bovendien zijn de meeste geldverstrekkers tegenwoordig bereid om een rentekorting te geven als er substantieel is afgelost en/of als de marktwaarde aantoonbaar hoger is. De mate waarin de korting wordt verleend verschilt enorm en daardoor kan de geldverstrekker die bij aanvang een iets hogere rente heeft uiteindelijk toch over de gehele looptijd de goedkoopste zijn.

Dat kan inderdaad heel goed voor je uitpakken. Mocht je namelijk kiezen voor een kortere rentevast periode dan is de kans groot dat bij een rente verlenging de rente een stuk hoger is met een hogere woonlast als resultaat. In theorie is het dus heel aanlokkelijk om de rente 20 of zelfs 30 jaar vast te zetten. Maar blijf je ook 30 jaar in deze woning wonen? En zo niet, maak je dan daadwerkelijk gebruik van de verhuisregeling (voor uitleg zie hieronder)? Er zijn situaties denkbaar dat je dat niet kunt of niet wilt. Niet kunnen bijvoorbeeld omdat de volgende woning een huurwoning is of een woning in het buitenland. Niet willen omdat de rentes bij renteverlenging weer zo laag zijn en een andere bank t.z.t. een betere aanbieding heeft. We raden je aan om dus ook de kortere rentevast periodes te overwegen die een lagere rente hebben. De keuze voor de rentevast periode is vaak de moeilijkste keuze en kan niet alleen op ratio maar moet ook op gevoel gekozen worden. We helpen jou met deze overwegingen.

De verhuisregeling is één van de hypotheekvoorwaarden die voor jou van belang kan zijn. Mensen verhuizen volgens het CBS gemiddeld 7 keer in hun leven. Dat komt neer op ongeveer 1x per 10 jaar. Indien jij bij het afsluiten van jouw hypotheek gekozen hebt voor een bepaalde hypotheek is het wel zo prettig dat je de (rente) voorwaarden kunt meeverhuizen naar de volgende woning; zeker als de rente bij de overstap naar de volgende woning hoger is dan de rente van jouw huidige hypotheek. Met een goede verhuisregeling kunnen zowel de hypotheekvoorwaarden als de hypotheekrente worden meeverhuisd naar een volgende woning. Vooral bij een keuze voor een lange rentevaste periode zullen we erop aandringen om te kiezen voor een geldverstrekker met een goede verhuisregeling.

Hypotheekrente voor de eigen woning is in Nederland aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Maar inmiddels zijn er al zoveel beperkingen doorgevoerd, dat het lastig te bepalen is of er recht is op hypotheekrente aftrek en zo ja, tot wanneer. Nimma hypotheken is volledig op de hoogte van de regels en zorgt voor een fiscaal optimale hypotheekconstructie indien gewenst.