Verbouwen

Nimma Hypotheken: Met een goed gevoel een hypotheek afsluiten!

Verbouwen

Eén ding hebben we geleerd van de Coronacrisis; onze eigen woning is echt heel belangrijk voor ons. Er is daarom nog nooit zo veel verbouwd aan de eigen woning als de afgelopen jaren. Als er voldoende spaargeld is dan wordt deze verbouwing vaak betaald uit spaargeld, maar is dat wel zo verstandig?

We willen je er graag op wijzen dat als je nog een financiering tegen een hogere rente hebt lopen dat het dan verstandiger is om te financieren voor de verbouwing en om het spaargeld te gebruiken ter aflossing van de duurdere lening.

De verbouwing kan gefinancierd worden als een verhoging op de hypotheek. Als de hypotheek destijds hoger is ingeschreven in het kadaster en/of als er inmiddels flink is afgelost op de hypotheek dan hoef je geen notariskosten te betalen. Taxatiekosten wel, maar, met het taxatierapport kun je ook aantonen dat de woning inmiddels meer waard is geworden en dat levert vaak weer een rentekorting op; ook voor de bestaande leningdelen.

Bij Nimma Hypotheken krijg je in het eerste vrijblijvende en kosteloze gesprek over de mogelijkheden van een verbouwingsfinanciering een gratis berekening of het loont om de hypotheek niet alleen te verhogen maar ook om de hypotheek over te sluiten naar een andere geldverstrekker. Omdat je bij de financiering van de verbouwing toch al financieringskosten maakt kan het namelijk lonen om extra kosten te maken (boeterente bij vervroegd aflossen van de gehele hypotheek) om daarmee ook voor de bestaande leningdelen te kunnen profiteren van eventueel lagere rentes. In een heldere berekening wordt getoond of de extra kosten wel of niet worden terugverdiend. 

Nieuws

Energielabel C wordt steeds meer de norm voor geldverstrekkers

Wijziging Nationale Hypotheek Garantie in 2024

Leencalculator

Wat kan ik lenen?

Kom erachter wat je kan lenen, via de online rekentools.

Wat is deze woning waard?

Krijg een indicatie wat jouw huidige of een andere woning waard is.

Mijn hypotheek oversluiten?

Betaal je een hogere hypotheek-rente die nog vast staat….

Actuele rentestanden

Bekijk hier de actuele rentenstanden, bij alle geldverstrekers.

Wie je al zijn voorgegaan

Zij hebben hun droomhuis gefinancierd dankzij Nimma Hypotheken!

Dennis is heel duidelijk en realistisch. Heeft ons professioneel geadviseerd, met name ook niet alleen voor nu, maar ook voor de toekomst.
Regelmatig contact waarin hij alles duidelijk uitlegt zodat het voor iedereen te begrijpen is. Geeft snel antwoord als er vragen zijn.
Alles goed en correct afgehandeld.
Kortom: zeer tevreden en zouden anderen Nimma zeker aanraden.

Rik, 24 januari
5/5

Duidelijke uitleg, goed advies. Dennis reageert snel op mails. Is telefonisch goed bereikbaar. Vakkundig. Zeer tevreden.

Monique, 4 maart
5/5

Heel duidelijk en eerlijk!
Al meerdere keer bij Dennis voor advies geweest en altijd heel netjes en vakkundig geholpen!

Ana, 6 januari
5/5