Overlijdensrisico verzekering

Nimma Hypotheken: Met een goed gevoel een hypotheek afsluiten!

Elkaar verzorgd achterlaten

De meeste huiseigenaren hebben een overlijdensrisicoverzekering, een verzekering die uitkeert bij overlijden. Deze uitkering wordt meestal door de langstlevende gebruikt om af te lossen op de hypotheek zodat de woonlasten lager worden en het mogelijk blijft om in de woning te blijven wonen.

De premie is afhankelijk van leeftijd, van de hoogte van het verzekerd bedrag en van het type dekking. Wat ook een rol speelt is de sterftekans. De premies voor deze verzekeringen zijn de afgelopen jaren behoorlijk gedaald omdat de verzekeraars inzien dat we met z’n allen langer leven.

Nimma Hypotheken is van mening dat dit een product is dat je vooral kunt vergelijken op prijs. In tegenstelling tot het product hypotheken welke we vergelijken op prijs én voorwaarden is bij de vergelijking van overlijdensrisicoverzekeringen vooral de hoogte van de premie van belang. De premies worden door de verzekeraars regelmatig aangepast dus elke keer vergelijken we opnieuw welke verzekeraar de gewenste verzekering als goedkoopste aanbiedt.

Om een indicatie te krijgen van de premie bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering kun je de linker tool gebruiken.

De rechtertool is bedoeld om de premie van jouw huidige verzekering te vergelijken met de premies die nu mogelijk zijn voor dezelfde dekking. Uit onderzoek blijkt dat 75% van de verzekerden kunnen besparen op de premie.

Ondanks het feit dat je weer enkele jaren ouder bent geworden, zal een nieuwe overlijdensrisicoverzekering vaak voordeliger voor jou zijn. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de verzekeraars inzien dat we met z’n allen langer leven en met de hevige concurrentie tussen verzekeraars. De besparing kan oplopen tot duizenden euro’s.

Belangrijk is wel dat jouw gezondheidssituatie niet verslechterd is. Als dat het geval is dan zou een nieuwe verzekeraar je een hogere premie in rekening kunnen brengen of jouw verzekeringsaanvraag zelfs kunnen afwijzen. In dat geval is het beter om jouw bestaande overlijdensrisicoverzekering aan te houden.

Je kunt de premie van je lopende verzekering vinden op je polisblad. Of raadpleeg anders jouw bankafschrift voor de maandelijkse afschrijving van de premie.

Wat wil je weten?

Wat kan ik lenen?

Kom erachter wat je kan lenen, via de online rekentools.

Kan ik deze woning kopen?

Je hebt een woning op het oog, check hier of je die kan kopen.

Mijn hypotheek oversluiten?

Betaal je een hogere hypotheek-rente die nog vast staat….

Actuele rentestanden

Bekijk hier de actuele rentenstanden, bij alle geldverstrekers.

Wie je al zijn voorgegaan

Zei hebben hun droomhuis gefinancierd dankzij Nimma Hypotheken!

Mijn hypotheekadviseur heeft veel kennis, geeft goed advies, werkt snel en netjes, zeer blij met hem.

Marina, 16 juli
5/5

Heel goede communicatie. Goed advies. Heel vriendelijk.

Mathieu, 6 april
5/5

Goed advies, snelle bemiddeling. Duidelijke uitleg/begeleiding

RB, 8 december
5/5

Wie je al zijn voorgegaan

Zei hebben hun droomhuis gefinancierd dankzij Nimma Hypotheken!

Mijn hypotheekadviseur heeft veel kennis, geeft goed advies, werkt snel en netjes, zeer blij met hem.

Marina, 16 juli
5/5

Heel goede communicatie. Goed advies. Heel vriendelijk.

Mathieu, 6 april
5/5

Goed advies, snelle bemiddeling. Duidelijke uitleg/begeleiding

RB, 8 december
5/5

Veelgestelde vragen over een overlijdensrisico verzekering

De meeste nieuwe hypothecaire leningen worden annuïtair afgesloten. Je betaalt een vast bedrag aan rente en aflossing. In het begin veel rente en minder aflossing en daarna steeds minder rente en meer aflossing.  Na verloop van tijd heb je dus al flink wat afgelost op de hypotheek en is er een lager uitkeringsbedrag nodig uit de overlijdensrisicoverzekering om de langstlevende achter te laten met een betaalbare woonlast. In zo’n situatie wordt vaak een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering gesloten waarbij de dekking bij aanvang in hetzelfde tempo daalt als de hypotheeksom. De premie van een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering is vaak de helft goedkoper dan de premie voor een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering.

De premie voor een overlijdensrisicoverzekering is afhankelijk van de kans op overlijden. Daarom wil een verzekeraar op voorhand weten of er aandachtspunten zijn in de gezondheid van de verzekerde. Eventuele aandachtspunten zullen nader worden onderzocht, vaak in de vorm van aanvullende vragen aan de verzekerde of de specialist en na analyse kan het zijn dat de verzekering tegen de reguliere of een verhoogd premie wordt geoffreerd. Je kan deze altijd nog vrijblijvend accepteren of afwijzen.

Nee, een overlijdensrisicoverzekering is een éénzijdige overeenkomst. Dat wil zeggen dat je deze verzekering maandelijks kan opzeggen. In enkele gevallen is het nog zo dat geldverstrekkers een overlijdensrisicoverzekering verplicht stellen en dan vaak alleen als je relatief veel leent ten opzichte van de waarde van de woning. Er zal dan eerst een nieuwe verzekering moeten worden afgesloten (en verpand aan de geldverstrekker) voordat de nieuwe wordt beëindigd.