Mijn situatie

Nimma Hypotheken: Met een goed gevoel een hypotheek afsluiten!

Nieuws

Huizenkoper krijgt volgend jaar minder hypotheek

Consumenten kunnen tegenwoordig minder lenen

De voordelen van kopen ten opzichte van huren zijn bekend; de woonlasten zijn door de historisch lage rente meestal lager dan de huur voor een vergelijkbare woning. Bovendien is meer dan de helft van de woonlast bedoeld voor de aflossing van de hypotheek waardoor je flink wat vermogen opbouwt.

De meeste woningbezitters hebben inmiddels overwaarde in de woning. Dat helpt enorm in de aankoop van een nieuwe woning. Als je vóór 1 januari 2013 al een eigenwoningfinanciering had dan mag je nog oude aflosvormen afsluiten zoals de aflossingsvrije- en bankspaarhypotheek.

Bij nieuwbouw houden we rekening met de specifieke rentes en voorwaarden die daar soms voor gelden. We wijzen je op de extra kosten en bieden je de mogelijkheid om de dubbele woonlasten gedurende de bouwperiode mee te financieren.

De coronacrisis heeft ons geleerd dat de eigen woning een kostbaar bezit is en dat we daar graag voor willen investeren. Vaak is het financieren van een verbouwing middels een verhoging op de hypotheek goedkoper dan uit spaargeld.

Met de historisch lage hypotheekrente is het verkrijgen van lagere woonlasten niet zo moeilijk. Onze uitdaging is om jou in een vrijblijvende berekening voor te rekenen of de financieringskosten snel genoeg worden terugverdiend. De zekerheid van een nieuwe lange rente vast periode is dan vaak een extra bonus.

Beleggen in onroerend goed is dichterbij dan je denkt. Als je meer vermogen hebt dan benodigd als buffer en/of als je een flinke overwaarde hebt in de huidige woning dan kan het heel interessant zijn om een tweede woning aan te kopen en de huurinkomsten onbelast te ontvangen.