Onze dienstverlening

Nimma Hypotheken: Met een goed gevoel een hypotheek afsluiten!

Werkwijze Nimma Hypotheken bij financiering aankoop

1. Vrijblijvende en kosteloze oriëntatie

In het eerste gesprek nodigen we jou uit om te vertellen over jouw financieringsbehoefte, wensen en voorkeuren. Op onze beurt zullen we jou informeren over onze werkwijze en wat we voor jou kunnen betekenen. Vervolgens laten we je een aantal voorbeeldberekeningen zien zodat je onder andere leert wat geldverstrekkers bereid zijn om te financieren, wat de kosten zijn voor aankoop en financiering en wat de bruto en netto woonlasten ongeveer zullen zijn. Deze informatie helpt jou om te bepalen in welke prijsklasse je gerust kunt gaan kijken omdat je dan weet dat de geldverstrekker het zal accepteren en om dat je weet dat de woonlasten binnen jouw budget passen.

nimma-interieur-8-portrait

2. Ondersteuning bij de zoektocht naar een geschikte woning

Tijdens jouw zoektocht naar een geschikte woning blijven we voor jou bereikbaar om jouw vragen te beantwoorden en om aanvullende voorbeeldberekeningen te maken waar nodig. Eventuele aandachtspunten voor de financiering worden van tevoren onderzocht zodat dat het geen probleem wordt bij de financiering later. In een situatie zonder aandachtspunten zullen we je erop wijzen dat het wat ons betreft verantwoord zou kunnen zijn om te bieden zonder voorbehoud van financiering om de kans op daadwerkelijke aankoop van de woning te vergroten. Vanzelfsprekend blijft de verantwoordelijkheid daarvoor bij jou, wij kunnen immers alleen adviseren op basis van gegevens die door jou worden aangeleverd. We kunnen je wel helpen om te bepalen of het verantwoord is.

3. Woning gekocht!

Op het moment dat jij ons belt dat je jouw droomwoning hebt gekocht en dat je vertrouwen hebt in onze dienstverlening gaan we dezelfde dag starten met het advies en de bemiddeling van de hypotheek. Als je dat wilt vragen we namens jou een taxatierapport aan (in bijna alle gevallen noodzakelijk voor de financiering) en laten we jou in een uitgebreide mail weten welke aanvullende documenten en antwoorden we nodig hebben om het advies op maat voor je uit te werken.

4. Advies

Na ontvangst van jouw documenten en antwoorden maken wij een passend adviesrapport met ons advies aan jou over de constructie van de hypotheek gebaseerd op jouw situatie en voorkeuren. Tevens geven we inzicht in de financiële gevolgen bij overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkeloosheid en pensioen en waar nodig adviseren we om deze risico’s af te dekken met één of meerdere verzekeringen om ervoor te zorgen dat je nu én later onbezorgd kunt (blijven) wonen.

Dit advies wordt door ons gepresenteerd in een persoonlijk gesprek waarbij we jou ook informeren over de drie tot zes geldverstrekkers die de allerscherpste rentes combineren met de juiste voorwaarden en die het beste passen bij jouw situatie. In een uniek vergelijkingsoverzicht laten we je zien wat de woonlast wordt bij deze lage rente en wat de belangrijkste voorwaarden zijn. De meeste klanten vinden het op deze manier gemakkelijk om een keuze te maken omdat het kiezen is tussen de drie tot 6 best presterende geldverstrekkers die overzichtelijk gepresenteerd worden in het unieke vergelijkingsoverzicht van Nimma Hypotheken.  

5. Bemiddeling

Nadat jij een weloverwogen keuze hebt kunnen maken over de constructie van de hypotheek en de keuze van een geldverstrekker starten wij de bemiddeling van de financiering en kun jij wat meer achteroverleunen. Wij vragen een rente aanbod aan bij de geldverstrekker, laten jou weten welke aanvullende documenten we nog nodig hebben voor de acceptatie van de hypotheek en vragen waar nodig verzekeringen aan op jouw leven en/of inkomen. Ondertussen hebben wij contact met de bank, waar nodig de verzekeraar(s), de taxateur, de makelaar en de notaris en houden je goed op de hoogte van de status van de financiering.

6. Bespreken rente aanbod

Tijdens een volgend persoonlijk gesprek lichten we het rente aanbod bladzijde voor bladzijde toe en indien akkoord zullen we het getekend terugsturen naar de geldverstrekker samen met alle acceptatiestukken. Deze stukken worden goed en zorgvuldig door ons gecontroleerd omdat dat de kans vergroot dat de bank jouw financieringsaanvraag snel accepteert.

7. Finaal akkoord!

Deze gezamenlijke inspanningen leiden tot een finaal akkoord en dat resulteert in een bindend aanbod van de geldverstrekker. Indien je dit fijn vindt wordt dit aanbod wederom samen besproken.

8. Naar de notaris

Ongeveer een week voordat je eigenaar wordt van de woning verstuurt de notaris de nota van afrekening en de concept hypotheekakte ter controle naar jou en naar ons. Wij zullen jou na controle laten weten of deze stukken wat ons betreft in orde zijn.

9. Gratis nazorg

Als de hypotheek éénmaal loopt dan blijven we jouw vragen beantwoorden, helpen we je met kleine wijzigingen, blijven we je informeren over de belangrijkste (wets-)wijzigingen en zullen we je na verloop van tijd uitnodigen voor een updategesprek. Dit hoort bij onze dienstverlening en we vragen hier dus geen extra kosten voor. Ook sluit je hier geen serviceabonnement voor af. Als er na verloop van tijd weer een nieuwe financieringswens is dan gaan we wederom een vrijblijvend en kosteloos gesprek aan.