Volgende woning

Nimma Hypotheken: Met een goed gevoel een hypotheek afsluiten!

De volgende stap!

Er zijn heel veel redenen om te verhuizen naar een volgende koopwoning. Je bent toe aan een andere omgeving, je wilt groter wonen, vanwege je werk of je wilt gaan samenwonen. Of je wilt zonder boete van de huidige hoge rente af. Bijna altijd mag de huidige hypotheek boetevrij volledig worden afgelost uit de verkoopopbrengst van de woning.

Overwaarde benutten middels overbruggingshypotheek

Het voordeel ten opzichte van de financiering van een eerste woning is dat de meeste doorstromers al wat overwaarde hebben opgebouwd; de waarde van de woning is dan hoger dan de te verwachten verkoopopbrengst. Al die tijd zat dit vermogen ‘in de stenen’, maar nu is dan het moment dat je het ook daadwerkelijk kan gebruiken. Bij de aankoop van een nieuwe woning is de geldverstrekker namelijk bereid om rekening te houden met (het grootste deel van) deze overwaarde. Deze overbruggingshypotheek kan worden gefinancierd naast de nieuwe reguliere hypotheek en blijft buiten de inkomenstoetsing. Je kunt het zien als een voorschot op de overwaarde die normaal gesproken pas beschikbaar komt na de levering van de huidige woning, waardoor je het nu al kan inzetten voor de betaling van de nieuwe woning.

De mate waarin geldverstrekkers bereid zijn om een overbruggingshypotheek te verstrekken bij een nog niet verkochte woning verschilt enorm en Nimma Hypotheken laat dit zien in een uniek vergelijkingsoverzicht.

Aflossingsvrij lenen

Doorstromers die op 31 december 2012 al een hypotheek hadden hebben meer keuze in aflosvormen dan huiseigenaren die ná 1 januari 2013 hebben gefinancierd voor de eerste eigen woning. Voor de hypotheeksom per 31 december 2012, gemaximeerd tot de huidige eigenwoningschuld mogen er namelijk nog oude aflosvormen gesloten worden (aflossingsvrij, (bank-)spaar- en/of beleggingshypotheek) met behoud van rente aftrek. Veelal wordt de aflossingsvrije hypotheek daarom nog ingezet, maar dit wordt door de geldversrekker meestal wel beperkt tot de helft van de waarde van de nieuwe woning. Bij aflossingsvrij lenen zijn de maandlasten lager en bepaal je zelf wanneer je aflost. Aflossingsvrij wil immers niet zeggen dat je niet mag aflossen; je bepaalt alleen zelf hoeveel en per wanneer je aflost en daarmee heb je meer flexibiliteit. 

Verhuisregeling

De meeste hypotheken hebben een verhuisregeling. Daarmee mag je de (rente)voorwaarden van de huidige hypotheek meeverhuizen naar de volgende woning. Dat geldt voor het hypotheekbedrag dat nog open staat en voor de resterende rente vast periode en is soms erg voordelig. Nimma Hypotheken zal daarom altijd na inventarisatie van de huidige hypotheek checken of dat voor jou gunstig kan zijn. 

In ons unieke vergelijkingsoverzicht nemen we daarom de verhuisregeling van de huidige geldverstrekker mee in vergelijking met het aanbod van andere geldverstrekkers. 

Nieuws

Waarom zijn huizen zo verrekte duur – en nog 9 vragen en antwoorden over wonen in Nederland

Paniek door AFM om aflossingsvrije hypotheek is niet nodig

Leencalculator

Wat kan ik lenen?

Kom erachter wat je kan lenen, via de online rekentools.

Kan ik dit huis kopen?

Je hebt een woning op het oog, check hier of je die kan kopen.

Mijn hypotheek oversluiten?

Betaal je een hogere hypotheek-rente die nog vast staat….

Actuele rentestanden

Bekijk hier de actuele rentenstanden, bij alle geldverstrekers.

Wie je al zijn voorgegaan

Zij hebben hun droomhuis gefinancierd dankzij Nimma Hypotheken!

Dennis luistert goed naar de wensen en prioriteiten van de klant. Vertaalt dit in een advies wat recht doet aan wensen en mogelijkheden. Dennis zoekt vervolgens de beste hypotheekverstrekkers op basis van acceptatie en rente aanbod. Naast de laagste rente worden ook de overige voorwaarden in kaart gebracht en vergeleken, daarna volgt pas het definitieve voorstel. Zo bleek in ons geval een tweetal taxaties niet noodzakelijk te zijn, waardoor we toch al gauw € 1.000 bespaard hebben. Een ander groot voordeel van Nimma Hypotheken is dat er korte lijntjes zijn en er snel geschakeld wordt. Ook de informatie voorziening is snel en adequaat.

Diederick, 22 maart
5/5

Wij kennen Dennis van onze eerste hypotheek van ons huis een paar jaar geleden. Nu de rente zo laag staat en er een verbouwing op de lijst staat. Is er contact gezocht met Dennis. Nu is Dennis voor zichzelf begonnen (NIMMA Hypotheken). Gelukkig is hij nog steeds net als toen, of zelfs beter, in zijn werk.
Hij heeft alles weer goed uitgezocht en voor ons de perfecte hypotheek die bij ons past gevonden. Dat doet hij bij iedereen die bij hem komt. Niet iedereen zoekt hetzelfde in een hypotheek. Dennis is de perfecte man om je te helpen zoeken tussen het wirwar van hypotheken naar de hypotheek voor jouw. Ook de nazorg is super. Vandaag heeft hij ons nog een +/- 2000,- bespaart door een fout die hij vond in de papieren van de notaris. Dennis bedankt.

Danny, 25 juli
5/5