Kan ik dit huis kopen?

Nimma Hypotheken: Met een goed gevoel een hypotheek afsluiten!

Je hebt een huis op het oog?

Heb je een huis op het oog? Bereken dan hieronder heel gemakkelijk of je dit mag lenen en wat de woonlasten worden.

Ben je benieuwd of deze woonlasten binnen jouw budget passen? Vul dan het Persoonlijk budgetadvies van het Nibud in. Vul het in alsof je er al woont en bereken of deze woonlasten binnen jouw budget passen!

Vanzelfsprekend gaat het hier om een indicatie. Er komt meer kijken bij het kopen en financieren van een woning. Laat je hier uitvoerig over informeren tijdens een vrijblijvend en kosteloos gesprek bij Nimma Hypotheken.  

Na afloop van het gesprek weet je wat jouw financieringsmogelijkheden zijn. Je weet dan exact in welke prijsklasse je kunt kopen wetende dat de bank het zal accepteren en wetende dat de woonlasten binnen jouw budget blijven. Dan wordt het kopen van een woning toch echt een stuk concreter!

Wat wil je weten?

Wat kan ik lenen?

Kom erachter wat je kan lenen, via de online rekentools.

Huren of kopen?​

Welke hypotheek kun je krijgen met de huur die je nu betaalt?

Mijn hypotheek oversluiten?

Betaal je een hogere hypotheek-rente die nog vast staat….

Actuele rentestanden

Bekijk hier de actuele rentenstanden, bij alle geldverstrekers.

Wie je al zijn voorgegaan

Zei hebben hun droomhuis gefinancierd dankzij Nimma Hypotheken!

Zeer vaardig adviseur die mee denkt met de mogelijkheden bij de aanvraag. Vriendelijke en goede communicatie. Dennis schakelt snel en is goed op de hoogte van ons dossier. Wij hebben ons zeer vertrouwd gevoeld en zouden altijd weer terug gaan bij Nimma Hypotheken.

L. - Advieskeuze, 22 juli
5/5

Wie je al zijn voorgegaan

Zei hebben hun droomhuis gefinancierd dankzij Nimma Hypotheken!

Zeer vaardig adviseur die mee denkt met de mogelijkheden bij de aanvraag. Vriendelijke en goede communicatie. Dennis schakelt snel en is goed op de hoogte van ons dossier. Wij hebben ons zeer vertrouwd gevoeld en zouden altijd weer terug gaan bij Nimma Hypotheken.

L. - Advieskeuze, 22 juli
5/5

Veelgestelde vragen over financieringsmogelijkheden

Het is natuurlijk niet verplicht maar het inschakelen van een aankoopmakelaar die meegaat met de bezichtiging, die namens jou de onderhandeling doet en er voor zorgt dat je onbezorgd de woning aankoopt heeft wel heel veel voordelen. Ten eerste weet de aankoopmakelaar vaak eerder dan Funda welke huizen er te koop zullen worden aangeboden. Snelheid is heel belangrijk, want als je een dag later reageert kan het tegenwoordig zo zijn dat je niet eens meer mag bezichtigen. Ten tweede kan de aankoopmakelaar, net als de taxateur, door zijn of haar expertise goed inschatten wat de waarde van de woning is en daarnaast een goede inschatting maken van het bedrag dat nodig is om de woning daadwerkelijk aan te kopen. Ten derde is het zo dat verkoopmakelaars liever onderhandelen met een aankoopmakelaar dan rechtstreeks met de aspirant-kopers; omdat ze weten dat de kans op slagen dan groter is. Je maakt dus meer kans. Als laatste noemen we de zekerheid dat een expert mee kijkt en dat deze veel werk en verantwoordelijkheid uit handen neemt.

Dat ligt helemaal aan jouw persoonlijke situatie, bijvoorbeeld of jouw inkomen wel bestendig is. Als je nu bijvoorbeeld fulltime werkt, maar van plan bent om in de toekomst minder te gaan werken, bijvoorbeeld vanwege de zorg van kinderen, dan adviseren we om in een budgetberekening te berekenen of je met dat verminderde inkomen nog steeds de woonlasten kan blijven betalen.

Ook jouw vaste uitgaven bepalen of het wel verantwoord is om maximaal te financieren. Als je bijvoorbeeld dure hobby’s hebt als paardrijden of motorrijden, dan kan het zijn dat de woonlasten niet binnen jouw budget passen. De maximale hypotheek is namelijk berekend aan de hand van de berekeningen van het NIBUD en die gaan uit van de gemiddelde vaste lasten van een vergelijkbaar huishouden. Mochten jouw vaste lasten hoger zijn dan het gemiddelde dan is het waarschijnlijk onverantwoord om maximaal te financieren. Aan de andere kant, als jouw vaste lasten een stuk lager zijn dan gemiddeld én het is mogelijk om dat goed te motiveren dan is dat wellicht een reden om meer te lenen dan de gedragscode en bijgaande tool berekent.