Maandlasten berekenen

Nimma Hypotheken: Met een goed gevoel een hypotheek afsluiten!

Wat worden je maandlasten?

Huis op het oog? Bereken hier met een paar muisclicks wat de woonlasten ongeveer worden. Het gaat hier om een indicatie omdat de werkelijke lasten en de acceptatie van de hypotheek afhankelijk zijn van jouw persoonlijke situatie. Vraag daarom vandaag nog een vrijblijvend en kosteloos gesprek aan om achter jouw financieringsmogelijkheden te komen. Je weet dan exact in welke prijsklasse je kunt kopen wetende dat de bank het zal accepteren en wetende dat de woonlasten passen binnen jouw budget.

Lastig om te bepalen of het past binnen jullie budget? Gebruik het Persoonlijk Budgetadvies van het Nibud om te berekenen of de woonlasten samen met de overige vaste lasten betaald kunnen worden met jouw netto inkomsten.

Wat wil je weten?

Wat kan ik lenen?

Kom erachter wat je kan lenen, via de online rekentools.

Kan ik deze woning kopen?

Je hebt een woning op het oog, check hier of je die kan kopen.

Mijn hypotheek oversluiten?

Betaal je een hogere hypotheek-rente die nog vast staat….

Actuele rentestanden

Bekijk hier de actuele rentenstanden, bij alle geldverstrekers.

Wie je al zijn voorgegaan

Zei hebben hun droomhuis gefinancierd dankzij Nimma Hypotheken!

We hebben een heel prettig en informeel adviesgesprek gehad met Dennis, hij legt alles goed en duidelijk uit met kennis van zaken. Zeker aan te raden!

GG - Advieskeuze, 27 januari
5/5

Wie je al zijn voorgegaan

Zei hebben hun droomhuis gefinancierd dankzij Nimma Hypotheken!

We hebben een heel prettig en informeel adviesgesprek gehad met Dennis, hij legt alles goed en duidelijk uit met kennis van zaken. Zeker aan te raden!

GG - Advieskeuze, 27 januari
5/5

Veelgestelde vragen over het berekenen van je maandlasten

Ten eerste de hoogte van de rente die je betaalt voor het beschikbaar stellen van geld door de geldverstrekkers. Deze hoogte van de rente is met name afhankelijk van de wijze waarop de geldverstrekker aan het geld komt, hoe lang je de rente vast zet en hoeveel je leent ten opzichte van de waarde van de woning. 

Ten tweede de aflosvorm van de hypotheek. Kies je voor een annuïteiten en/of een lineaire hypotheek dan betaal je naast de rente een maandelijkse aflossing. Bij een annuïteitenhypotheek blijft de bruto maandlast gelijk en bij een lineaire hypotheek begin je met hogere lasten en eindig je met lagere lasten t.o.v. annuïtair aflossen. Bij de oude aflosvormen spaar- beleggings- en levenhypotheek betaal je in plaats van een aflossing een premie per maand waarmee op een rekening of een verzekering kapitaal wordt opgebouwd waarmee je aan het einde van de looptijd de hypotheek (gedeeltelijk) aflost. En bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je alleen maar rente (en houd je de hypotheekschuld).

Ten derde de termijn die je met de geldverstrekker hebt afgesproken om de lening terug te betalen; de looptijd. De maximale looptijd is bijna altijd 30 jaar, maar in sommige gevallen is het beter om sneller af te lossen om daarmee de fiscale aftrek veilig te stellen of bijvoorbeeld om voldoende afgelost te hebben vóór pensioendatum. 

De ene geldverstrekker kan goedkoper aan geld komen dan de andere en ze doen dat ook op verschillende wijzen. De banken lenen het geld van de Europese Centrale Bank waar de verzekeraars de gelden investeren vanuit de premies voor hun verzekeringen terwijl de pensioenfondsen de gelden investeren vanuit de pensioenpremies. Om deze reden zijn banken vaak goedkoper bij de kortere rentevast periodes en verzekeraars en pensioenfondsen goedkoper bij de langere rentevast periodes. Nimma Hypotheken helpt je eerst bij de keuze van een rentevast periode, selecteert dan op rente en laat jou de belangrijksten voorwaarden zien van de geldverstrekkers met de laagste rente.

Lineair lenen heeft als voordeel dat je bij aanvang meer aflost ten opzichte van annuïtair lenen en dat je als gevolg minder rente betaalt. Daarmee betaal je over de gehele looptijd minder dan bij annuïtair lenen. Daar staat tegenover dat de woonlast bij aanvang echt een stuk hoger is dan bij annuïtair lenen terwijl je inkomen juist in het begin wat lager is en gaat stijgen. Laat je adviseren en vraag een advies op maat!