Leencalculator

Nimma Hypotheken: Met een goed gevoel een hypotheek afsluiten!

Via onze slimme rekentools heb je binnen een paar clicks antwoord op de meeste van je vragen. Zie het als een goede inschatting. Super handig, toch?

Wat kan ik lenen?

Kom met een paar muisclicks achter wat je kunt lenen.

Mijn hypotheek oversluiten?

Bereken of de huidige maandlasten lager kunnen.

Kan ik deze woning kopen?

Huis op het oog? Check hier of je die kan kopen.

Maandlasten berekenen

Huis op het oog? Bereken hier wat de woonlasten ongeveer worden.

Huren of kopen?​

Welke hypotheek kun je krijgen met de huur die je nu betaalt?

Wat is deze woning waard?

Krijg een indicatie wat jouw huidige of een andere woning waard is.

Overlijdensrisico verzekering

Bereken de premie van een overlijdensrisicoverzekering.

Meer weten?

Neem dan contact op en laat je nader informeren in een vrijblijvend en kosteloos gesprek.

Veelgestelde vragen over maandlasten berekenen

Ten eerste de hoogte van de rente die je betaalt voor het beschikbaar stellen van geld door de geldverstrekkers. Deze hoogte van de rente is met name afhankelijk van de wijze waarop de geldverstrekker aan het geld komt, hoe lang je de rente vast zet en hoeveel je leent ten opzichte van de waarde van de woning. 

Ten tweede de aflosvorm van de hypotheek. Kies je voor een annuïteiten en/of een lineaire hypotheek dan betaal je naast de rente een maandelijkse aflossing. Bij een annuïteitenhypotheek blijft de bruto maandlast gelijk en bij een lineaire hypotheek begin je met hogere lasten en eindig je met lagere lasten t.o.v. annuïtair aflossen. Bij de oude aflosvormen spaar- beleggings- en levenhypotheek betaal je in plaats van een aflossing een premie per maand waarmee op een rekening of een verzekering kapitaal wordt opgebouwd waarmee je aan het einde van de looptijd de hypotheek (gedeeltelijk) aflost. En bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je alleen maar rente (en houd je de hypotheekschuld).

Ten derde de termijn die je met de geldverstrekker hebt afgesproken om de lening terug te betalen; de looptijd. De maximale looptijd is bijna altijd 30 jaar, maar in sommige gevallen is het beter om sneller af te lossen om daarmee de fiscale aftrek veilig te stellen of bijvoorbeeld om voldoende afgelost te hebben vóór pensioendatum. 

De ene geldverstrekker kan goedkoper aan geld komen dan de andere en ze doen dat ook op verschillende wijzen. De banken lenen het geld van de Europese Centrale Bank waar de verzekeraars de gelden investeren vanuit de premies voor hun verzekeringen terwijl de pensioenfondsen de gelden investeren vanuit de pensioenpremies. Om deze reden zijn banken vaak goedkoper bij de kortere rentevast periodes en verzekeraars en pensioenfondsen goedkoper bij de langere rentevast periodes. Nimma Hypotheken helpt je eerst bij de keuze van een rentevast periode, selecteert dan op rente en laat jou de belangrijksten voorwaarden zien van de geldverstrekkers met de laagste rente.

Lineair lenen heeft als voordeel dat je bij aanvang meer aflost ten opzichte van annuïtair lenen en dat je als gevolg minder rente betaalt. Daarmee betaal je over de gehele looptijd minder dan bij annuïtair lenen. Daar staat tegenover dat de woonlast bij aanvang echt een stuk hoger is dan bij annuïtair lenen terwijl je inkomen juist in het begin wat lager is en gaat stijgen. Laat je adviseren en vraag een advies op maat!