Nieuwbouw

Nimma Hypotheken: Met een goed gevoel een hypotheek afsluiten!

Een nieuwe start!

De voordelen van een nieuwbouwhuis

Het kopen van een nieuwbouwhuis heeft voordelen. Zo kun je meebeslissen hoe jouw woning wordt gebouwd. Je kunt genoegen nemen met de vaak goedkopere standaard keuken en/of badkamer of je kiest daar juist niet voor en ga je zelf op zoek naar jouw droomkeuken en -badkamer.

Een tweede voordeel is de kleine kans op onderhoudskosten de eerste jaren. Alles is nieuw en dat ziet er niet alleen fris en modern uit, maar zorgt er ook voor dat het langer meegaat. Een ander voordeel is de lage energierekening. Een nieuwbouwhuis moet voldoen aan de jongste milieu- en isolatie eisen en dat merk je bij het bekijken van jouw energienota!

Als laatste voordeel noemen we het feit dat een nieuwbouwhuis meestal vrij op naam wordt gekocht. Dat betekent dat je geen overdrachtsbelasting en geen notariskosten voor de leveringsakte van de grond betaalt. Daarnaast heb je ook geen kosten voor een aankoopmakelaar en meestal ook niet voor een taxatierapport.

De nadelen van een nieuwbouwhuis

Een nieuwbouwhuis brengt extra kosten met zich mee. Zo zul je elke kamer in het hele huis moeten voorzien van verf, een stuclaag of behang op de muur en van een vloer. En de tuin is bij oplevering nog één grote zandvlakte die je nog helemaal moet aanleggen.

Daarnaast heb je, ten opzichte van de aankoop van een bestaande woning, een langere periode waarin je dubbele woonlasten betaald. Naast de huidige woonlasten betaal je immers direct de maandelijkse aflossing van de nieuwe hypotheek. Bij aanvang, vanaf het moment dat je bij de notaris eigenaar bent geworden van de grond, betaal je naast de maandelijkse aflossing ook nog de hypotheekrente over de grond. Als de bouw vordert en je uit het nieuwbouwdepot van de hypotheek de termijnen gaat betalen voor de bouw van de woning wordt de rentelast steeds wat hoger.

Als je onvoldoende spaargeld hebt voor de betaling van de dubbele lasten dan is het mogelijk om deze dubbele lasten mee te financieren. Dan wordt de rente en aflossing uit een meegefinancierd potje betaald. De te betalen rente over deze verhoging is niet aftrekbaar.

Een hypotheek voor je nieuwbouwhuis

Heb je interesse in een bepaalde nieuwbouwwoning of -project? Ga dan een vrijblijvend en kosteloos gesprek aan met Nimma Hypotheken. We berekenen dan aan de hand van de kosten, het spaargeld en de eventuele overwaarde hoeveel je nodig hebt om te lenen en of je daar in aanmerking voor komt. Ook maken we enkele voorbeeldberekeningen voor je zodat je weet wat de woonlasten ongeveer worden.

Nimma Hypotheken is op de hoogte van de specifieke voorwaarden die van toepassing zijn en de rentekortingen die veelal geboden worden bij de financiering van nieuwbouw.

Nieuws

Energielabel C wordt steeds meer de norm voor geldverstrekkers

Wijziging Nationale Hypotheek Garantie in 2024

Leencalculator

Wat kan ik lenen?

Kom erachter wat je kan lenen, via de online rekentools.

Kan ik dit huis kopen?

Je hebt een woning op het oog, check hier of je die kan kopen.

Mijn hypotheek oversluiten?

Betaal je een hogere hypotheek-rente die nog vast staat….

Actuele rentestanden

Bekijk hier de actuele rentenstanden, bij alle geldverstrekers.

Wie je al zijn voorgegaan

Zij hebben hun droomhuis gefinancierd dankzij Nimma Hypotheken!

Ondanks dat ons gesprek digitaal plaatsvond, hebben we het adviesgesprek met Dennis als prettig ervaren. Wij kregen duidelijke uitleg ten aanzien van het afsluiten van een hypotheek en onze mogelijkheden werden uitgebreid toegelicht. De vragen die wij hadden werden allemaal beantwoord, ook als wij hem tussentijds mailden. Dennis, hartelijk dank voor jouw hulp en goede advies!

Annelies, 30 april
5/5

Wij zijn zeer tevreden over de dienstverlening van Dennis Janssen. Hij is zeer kundig, professioneel en vriendelijk, en heeft ons in het gehele huizenkoopproces ondersteund (dat ging niet zonder slag of stoot). Ook is hij goed bereikbaar en komt hij zijn afspraken altijd na. Dit hebben wij erg gewaardeerd. Wij zijn heel blij dat wij via een tip van vrienden bij Dennis terecht zijn gekomen en zouden hem aan iedereen aanraden!

Iris, 11 maart
5/5

Wij kwamen bij Nimma Hypotheken met een wat speciale situatie, met twee tijdelijke contracten en een familielening. Dennis heeft allerlei extra dingen voor ons gedaan. Hij heeft advies gegeven over een leningsovereenkomst met onze ouders, en op het moment dat we gingen bieden op een huis onze situatie voorgelegd aan een bank om te kijken of we veilig zonder financieringsvoorbehoud zouden kunnen bieden. Allemaal erg rustig uitgelegd, verschillende opties overwogen, als zeer plezierig ervaren. Vanwege de coronacrisis waren sommige gesprekken online, maar dit verliep allemaal zonder problemen.

Patrick, 27 juni
5/5

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwoningen

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning gelden er vaak speciale rentetarieven en hypotheekvoorwaarden. Een belangrijk punt is de geldigheidsduur van de offerte want de oplevering van de grond wordt vaak uitgesteld en dan is het van belang dat je recht houdt op de rente in het rente aanbod.

Verder is het belangrijk om te weten wat de rentevergoeding is op het nieuwbouwbouwdepot. Bij de meeste banken is de rentevergoeding op het bouwdepot gelijk aan de hypotheekrente. In die situatie betaal je per saldo nog geen hypotheekrente over het hypotheekbedrag dat je nog niet hebt gebruikt. Er zijn ook hypotheekverstrekkers die daar een korting op toepassen en dan betaal je rente over hetgeen in het nieuwbouwdepot zit.

Kort gezegd betekent dit de dubbele woonlast gedurende de bouwperiode. Naast de woonlast van de huidige woning betaal je voor de nieuwbouwfinanciering immers direct al aflossing en ook rente over hetgeen al betaalbaar is gesteld. Bij de meeste geldverstrekkers mag je dit meefinancieren. Echter, de rente over de verhoging van de hypotheek voor het renteverlies tijdens de bouw is niet fiscaal aftrekbaar.

Verkopend makelaars die belast zijn met de verkoop van nieuwbouwwoningen willen graag op voorhand een indicatie zien dat de financiering van de nieuwbouwwoning haalbaar is. Nimma Hypotheken is bereid om vrijblijvend en zonder kosten een financiële check op te maken inclusief een berekening van de maximale hypotheek met het doel om aan te tonen dat de financiering geen probleem is.