Wat is deze woning waard

Nimma Hypotheken: Met een goed gevoel een hypotheek afsluiten!

Indicatie woningwaarde

Vraag een indicatie van de waarde van jouw huidige woning of voor een andere woning. Wat kun je met deze waardebepaling?

  • Vergelijk de woningwaarde met de waarde die bij je bank bekend is. Is je woning meer waard dan waar de bank mee rekent, dan kom je mogelijk in aanmerking voor rentekorting op je hypotheek.
  • Vergelijk de woningwaarde met de WOZ-waarde. Is de WOZ-beschikking te hoog? Dan kun je daartegen (binnen 6 weken na ontvangst) bezwaar indienen.
  • Is je woning meer waard dan je resterende hypotheekschuld? Dan kun je deze ‘overwaarde’ misschien verzilveren, voor een verbouwing van de woning, aanvulling op het pensioen of andere investering.
  • Krijg een indicatie van de verkoopopbrengst van jouw huidige woning maar vraag een verkopend makelaar met kennis van de lokale markt voor een specifiekere waardebepaling. Rob Disbergen Makelaardij is bereid om vrijblijvend en zonder kosten bij jou langs te komen voor een vrijblijvende waardebepaling.
  • Krijg een indicatie van de woning die je graag zou willen aankopen maar vraag een aankoopmakelaar met kennis van de lokale markt voor een specifiekere waardebepaling. Rob Disbergen Makelaardij is bereid om vrijblijvend en zonder kosten uit te leggen wat aankoopbegeleiding voor jou kan betekenen en kan dan voor deze woning specifieker aangeven welk bod reëel is en kans van slagen heeft.
 

Bespreek het woningwaarderapport vooral met Nimma Hypotheken; wij helpen je graag met het maken van de juiste keuzes rond je geldzaken.

Wat wil je weten?

Wat kan ik lenen?

Kom erachter wat je kan lenen, via de online rekentools.

Kan ik deze woning kopen?

Je hebt een woning op het oog, check hier of je die kan kopen.

Mijn hypotheek oversluiten?

Betaal je een hogere hypotheek-rente die nog vast staat….

Actuele rentestanden

Bekijk hier de actuele rentenstanden, bij alle geldverstrekers.

Wie je al zijn voorgegaan

Zei hebben hun droomhuis gefinancierd dankzij Nimma Hypotheken!

Persoonlijke, zeer goede dienstverlening, aangepast op persoonlijke voorkeuren en mogelijkheden. Altijd beschikbaar en bereikbaar.

Iris, 14 juni
5/5

Zeer goed advies,vriendelijk en kennis van zaken. Een aanrader

LC, 15 april
5/5

Wie je al zijn voorgegaan

Zei hebben hun droomhuis gefinancierd dankzij Nimma Hypotheken!

Persoonlijke, zeer goede dienstverlening, aangepast op persoonlijke voorkeuren en mogelijkheden. Altijd beschikbaar en bereikbaar.

Iris, 14 juni
5/5

Zeer goed advies,vriendelijk en kennis van zaken. Een aanrader

LC, 15 april
5/5

Veelgestelde vragen over de waarde van een woning

Geldverstrekkers stellen een zak met geld beschikbaar en in ruil daarvoor willen ze een vergoeding; een rente die maandelijks betaald wordt. De geldverstrekker vertrouwd erop dat je netjes de rente blijft betalen gedurende de afgesproken termijn. Als een lening hypothecair geleend wordt dan heeft de geldverstrekker een stok achter de deur: bij wanbetaling kan namelijk na herhaaldelijk waarschuwen de woning verplicht verkocht worden. Als de woning dan minder oplevert dan de restant van de hypotheeksom (eventueel vermeerderd met rente en kosten) dan blijft er een restant schuld over waarvan nog maar moet blijken of deze te verhalen is. Daarom verplichten bijna alle geldverstrekker dat de woning bij het afsluiten van de hypotheek door een onafhankelijk taxateur gewaardeerd wordt en dat het taxatierapport gevalideerd wordt door een onafhankelijk instituut.

Bij de meeste hypothecaire geldleningen zonder NHG is de rente afhankelijk van hoeveel je leent ten opzichte van de waarde van de woning, de zogenaamde risicoklasse. Als je in een lagere risicoklasse komt door aflossing en/of een waardestijging van de woning dan zijn de meeste geldverstrekkers bereid om je een korting te geven op de rente, omdat er minder kans is op een restschuld in geval van (gedwongen) verkoop. Bij een hypothecaire geldlening met toepassing van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) heb je bij aanvang al de scherpste rente; het waarborgfonds staat immers garant voor een mogelijke restschuld bij (gedwongen) verkoop. Daarom wordt er bij NHG gedurende de rentevast periode geen rente korting meer gegeven.

Afhankelijk van het acceptatiebeleid van de geldverstrekker dient de waarde te worden aangetoond met een taxatierapport door een onafhankelijk taxateur (dus niet de aankoop- of verkoopmakelaar), met de meest recente WOZ-beschikking van de gemeente, of met een zogenaamde desktoptaxatie. Bij een desktoptaxatie wordt de waarde eerst bepaald door een model met name op basis van verkoopprijzen in het kadaster en deze waarde wordt daarna gecheckt door een taxateur. Deze taxatie vergt minder tijd en is dus goedkoper dan een taxatierapport.