Gedreven
Onafhankelijk
Eerlijk
Deskundig

In hypotheken

Nieuws & Blogs

Aangepaste starterslening gemeente Nijmegen biedt meer kansen voor startende kopers

Deel bericht
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Het is waarschijnlijk veel streekgenoten ontgaan; de gemeente Nijmegen heeft besloten om de grens voor een starterslening op te hogen van € 225.000,- naar € 355.000,- de grens voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2022. Vanwege de sterke stijging van de woningprijzen de afgelopen jaren zijn er veel minder woningen beschikbaar voor kopende starters onder de € 225.000,-. Met de verhoging van de maximale koopprijs voor een starterslening biedt de gemeente starters meer mogelijkheden.

Met het hanteren van de NHG-grens vergroot het bereik voor starters van circa 20% naar circa 60% en gaat daarmee van ruim 7000 woningen naar meer dan 21.000 woningen. De maximale hoogte van de starterslening blijft hetzelfde met € 35.000 per lening.

Bovendien is het sinds dit jaar mogelijk om verbeterkosten (verbouwingen) mee te financieren voor de eigen woning. Dat was voorheen niet mogelijk bij de starterslening van de gemeente Nijmegen.

De starterslening is een aanvullende lening bovenop de gewone (eerste) hypotheek en kan het gat overbruggen tussen de maximale hypotheek die een bank verstrekt en het bedrag dat nodig is om de eerste woning te kopen. De starterslening is een lening waarvoor de eerste 3 jaar geen maandlasten worden betaald.

Bij Nimma Hypotheken zijn we van mening dat dit een fantastische regeling is want het kan net het zetje zijn dat starters nodig hebben om wél de woning aan te kunnen kopen en bovendien ga je er pas voor betalen als je het ook kunt betalen. Want als na drie jaar blijkt dat jouw inkomen niet substantieel gestegen is dan zul je na het overleggen van een nieuwe inkomenstoets weer drie jaar lang geen rente en aflossing hoeven te betalen. Bovendien is de starterslening te combineren met een schenking(slening).  Inmiddels hebben we daarom al tientallen starters kunnen helpen met een hypotheek inclusief starterslening.

Neem gerust contact op voor het maken van een vrijblijvende en kosteloze afspraak om te horen wat jouw financieringsmogelijkheden zijn!

Nimma Hypotheken: Goed in Hypotheken!