Gedreven
Onafhankelijk
Eerlijk
Deskundig

In hypotheken

Nieuws & Blogs

Energielabelsprong geeft forse waardevermeerdering

Energielabelsprong geeft forse waardevermeerdering
Deel bericht
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Het effect van een verbeterd energielabel op de waarde van de woning is fors toegenomen. Gemiddeld gaat het om een waardevermeerdering van 7,2% in vergelijking met dezelfde woning met het oude label. Dit blijkt uit een analyse van NVM-dochter Brainbay.

De analyse laat zien dat vanaf eind 2021 de factor duurzaamheid in de verkoopprijs van woningen een steeds grotere rol speelt. “We zien de waardevermeerdering bij een labelsprong in die periode langzaam toenemen. De afgelopen twee kwartalen zet de trend van waardevermeerdering versterkt door. De woningmarkt koelt af, waardoor de koper meer woningkeuze én meer tijd in het aankoopproces heeft. Dit leidt ertoe dat er nog kritischer wordt gekeken naar het energielabel en algehele duurzaamheid van de woning. Een woning die een sprong maakt van label G naar label C kent in het 1e kwartaal van 2023 een gemiddelde waardevermeerdering van 8,3%. Vorig kwartaal was dat nog 6,9%. Een ander voorbeeld is de sprong van label C naar label A. De woning wordt gemiddeld 5,4% meer waard, dat was 4,5%.”

Uiteraard zijn er ook kosten verbonden aan het verbeteren van de woning van label C naar A. Deze kosten zijn in deze uitkomsten nog niet meegenomen. Graag wijzen we je op de website www.verbeterjehuis.nl. Via deze website kunnen consumenten alles terugvinden over energiebesparing en het verduurzamen van de woning. Ook wordt de verwachte waardeontwikkeling van een individuele woning op basis van een pakket gerealiseerde verduurzamingsmaatregelen getoond op verbeterjehuis.nl.

 

Nimma Hypotheken: Goed in Hypotheken!