Gedreven
Onafhankelijk
Eerlijk
Deskundig

In hypotheken

Nieuws & Blogs

Leeftijd geen probleem bij acceptatie hypotheek

Deel bericht
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Vaak horen wij van klanten dat ze denken dat ze geen (nieuwe) hypotheek kunnen afsluiten op hun oudere leeftijd. Er zit echter helemaal geen maximale leeftijd aan het afsluiten van een hypotheek! Er zit wel een maximale leeftijd aan de overlijdensrisicoverzekering maar deze is tegenwoordig niet meer verplicht bij de acceptatie van een hypotheek.

Een (nieuwe) overlijdensrisicoverzekering sluit je dus alleen af als dat wenselijk is. Weet in dat geval dat de aanvangsleeftijd bij veel verzekeraars tussen de 60 en 70 jaar is en de eindleeftijd tussen de 70 en 80 jaar. Houd er ook rekening mee dat de premie van de overlijdensrisicoverzekering op latere leeftijd hoger is.

Geldverstrekkers kijken bij gepensioneerden net als bij niet gepensioneerden naar het bestendige inkomen en naar de waarde van het huis. Het is bij gepensioneerden juist een voordeel dat het pensioeninkomen vaak veel bestendiger is. Bovendien hebben de meeste senioren een (enorme) overwaarde en de bank vindt het wel zo veilig dat er relatief weinig wordt geleend ten opzichte van de waarde van de woning.

Heb jij een laag pensioeninkomen maar een flinke overwaarde op je huis? Dan zijn er ook veel mogelijkheden! Zo kun je de overwaarde inzetten om je maandlasten betaalbaar te houden. De overwaarde/verzilver hypotheken zijn inmiddels echt een stuk verbetert en Nimma Hypotheken heeft inmiddels hiermee heel veel senioren kunnen helpen om meer van het leven te genieten.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een bedrag mee te financieren om bijvoorbeeld aanpassingen in de woning te doen. Denk aan een nieuwe badkamer of het rolstoelvriendelijk maken van de woning. Zo hoef je niet te verhuizen en kun je zorgeloos blijven wonen in jouw vertrouwde omgeving.

Nimma Hypotheken: Goed in Hypotheken!