Gedreven
Onafhankelijk
Eerlijk
Deskundig

In hypotheken

Nieuws & Blogs

Maatwerkhypotheek wordt de nek omgedraaid

Deel bericht
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

De AFM lijkt door te slaan in de bescherming van de consument tegen overkreditering. Hierdoor wordt er steeds minder naar het individu gekeken. Zo heeft Rabobank na gesprekken met de AFM per 1 april maatwerkmogelijkheden stopgezet en hebben andere geldverstrekkers maatwerkintroducties in de wachtkamer gezet.

Geldverstrekkers moeten door toedoen van toezichthoudende instanties steeds vaker terugvallen op standaardisatie van het proces. De kans is groot dat veel meer geldverstrekkers in navolging van Rabobank hun maatwerk zullen terugschroeven of stopzetten. Financiering moet verantwoord zijn maar onze angst is dat iedere persoon met een financieringsvraagstuk straks over één kam wordt geschoren en dat vinden we niet terecht. De angst dat innovatie en maatwerk altijd meteen leiden tot sancties of terugroep-acties moet wat ons betreft verdwijnen.

Juist door de toename van aanvragen door oplopende rentes, de onzekerheid voor consumenten en de voorzichtig stabiliserende huizenprijzen is er behoefte aan maatwerk en een individuele benadering van de consument. Nimma Hypotheken hoopt daarom dat het mogelijk blijft om ook dossiers waar een randje aan zit te laten accepteren als de klant, de geldverstrekker en wij dat verantwoord vinden.

Nimma Hypotheken: Goed in Hypotheken!