Gedreven
Onafhankelijk
Eerlijk
Deskundig

In hypotheken

Nieuws & Blogs

Oversluiten is vaak juist gunstig bij een stijgende hypotheekrente!

hypotheek bedrijfspand
Deel bericht
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Het zal niemand zijn ontgaan dat de hypotheekrente flink stijgende is. Aankondigingen van geldverstrekkers die de rente verhogen volgen elkaar in rap tempo op. Sinds oktober vorig jaar is de gemiddelde hypotheekrente al ruim 0,8 procentpunt hoger. Die stijging lijkt voorlopig nog niet ten einde.

We krijgen nu berichten van hypotheekbezitters die teleurgesteld zijn omdat ze denken dat ze de kans gemist hebben om in een tijd dat de rente historisch laag was te profiteren middels een oversluiting van de hypotheek. Waar we je graag op willen wijzen is dat historisch gezien de rente nog steeds heel laag is en dat het juist heel interessant kan zijn om over te sluiten in een hypotheekmarkt waarbij de rente als maar stijgt!

Voor klanten waar we nu een vrijblijvende en kosteloze oversluitberekening voor hebben gemaakt waaruit daadwerkelijk blijkt dat het loont om over te sluiten vragen we direct een rente aanbod aan bij één en soms zelfs bij meerdere geldverstrekkers om de (nog steeds lage) rente te claimen. Het loont als de kosten (met name de boeterente vanwege vroegtijdige volledige aflossing) binnen afzienbare worden terugverdiend en/of als er voor zekerheid wordt gekozen door een nog korte(re) restant rente vaste periode in te wisselen voor een lange rente vast periode.

Als vervolgens de rente bij de huidige geldverstrekker stijgt, of liever nog blijft stijgen,  dan wordt het verschil tussen de actuele rente en de vergelijkingsrente steeds kleiner en wordt als gevolg de boete steeds lager. Zolang de rente nog stijgt adviseren wij onze oversluitklanten daarom om zo laat mogelijk naar de notaris te gaan. Vaak is een hypotheekofferte drie maanden geldig dus als je dan net voor die tijd bij de notaris bent dan kan het zo maar zijn dat je duizenden euro’s minder boete betaalt terwijl je nog steeds recht hebt op dezelfde rente van de nieuwe geldverstrekker.

Inmiddels hebben we al een flink aantal klanten waar dit op van toepassing is en die er een extra keuze bij krijgen; waar gaan we dit extra geld aan besteden 😉.

Als je ons een pro forma aflosnota mailt van de huidige geldverstrekker samen met een recente salarisspecificatie van elke aanvrager naar info@nimmahypotheken dan zullen wij spoedig berekenen of het zou kunnen lonen om over te sluiten. Als je dan ook jouw telefoonnummer vermeld dan zullen we contact opnemen voor het maken van een spoedige afspraak. NB een pro forma aflosnota is een actueel overzicht van de huidige hypotheek met vermelding van de boete bij vroegtijdige gehele aflossing en deze is op te vragen via internetbankeren, de mijnomgeving of telefonisch.

Nimma Hypotheken: Goed in Hypotheken!