Gedreven
Onafhankelijk
Eerlijk
Deskundig

In hypotheken

Nieuws & Blogs

Rente stijgt. Laat nu nog berekenen of oversluiten loont nu de rente nog historisch laag is!

Deel bericht
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

In januari van dit jaar waren er 103 renteverhogingen tegen 17 renteverlagingen. Sinds 2016 zijn er niet zo veel verhogingen gemeten in één maand. We kunnen nu dus echt wel spreken van een trend omhoog.

Door de verhogingen komt het totaalgemiddelde, waarbij naar de rentes van verschillende rentevaste periodes wordt gekeken, op 1,56 procent. In september was dat met 1,42 procent op het laagste niveau. Tijdens de coronacrisis daalde de hypotheekrente behoorlijk, want in maart 2020 was het totaalgemiddelde nog 1,62 procent.

Heel veel klanten hebben inmiddels de hypotheek overgesloten. In 60% van de vrijblijvende oversluitberekeningen die we hebben gemaakt loont het om over te sluiten.

De kosten die je maakt worden in de resterende rente vast periode terugverdiend in die berekeningen. Ook als dat niet het geval blijkt te zijn besluiten sommige klanten toch om toch over te sluiten. Waarom? De actuele rente is historisch laag. Een oversluiting tegen deze rente voor langere tijd, geeft zekerheid dat de bruto woonlasten niet hoger worden, gedurende een periode van 20 of zelfs 30 jaar.

Vraag vandaag nog een vrijblijvend en kosteloos gesprek aan waarbij Nimma Hypotheken zorgvuldig berekent of oversluiten voor jou loont.

Nimma Hypotheken: Goed in Hypotheken!