Gedreven
Onafhankelijk
Eerlijk
Deskundig

In hypotheken

Nieuws & Blogs

Spaarrente vindt eindelijk weer de weg naar boven

Spaarrente
Deel bericht
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Na jaren van berichten over negatieve spaarrentes, lijkt er nu eindelijk een kentering te zijn gekomen op de Nederlandse spaarmarkt. In het tweede kwartaal van dit jaar is een flinke toename te zien van het aantal rentestijgingen al zijn deze nog zeer bescheiden.

Het zijn niet alleen rentetarieven van deposito’s (spaarrekeningen met een vaste looptijd tegen een vaste rente waarbij er niet zomaar tussentijds kan worden opgenomen) die omhooggaan, ook bij de dagelijks opvraagbare spaarrekeningen (DOS) hebben diverse renteverhogingen plaatsgevonden. Verschillende aanbieders hebben aangegeven de negatieve spaarrentes in de komende maanden te gaan afschaffen.

Ten opzichte van het eerste kwartaal is de hoogst verkrijgbare rente voor een DOS zonder beperkende voorwaarden met 0,5 procentpunt gestegen tot 0,35%. Deze rente wordt zowel vergoed op de spaarrekening bij de Estse Bigbank als bij de Franse Renault Bank. Laatstgenoemde rekening wordt aangeboden door (banken)platform Raisin.

In tegenstelling tot DOS zijn bij lange termijndeposito’s (LTD’s) veel rentewijzigingen geregistreerd in de tweede drie maanden van dit jaar. Het betreft in al deze gevallen renteverhogingen. Net als bij DOS is het alweer een aantal jaar geleden dat dit zich voordeed.

Nimma Hypotheken: Goed in Hypotheken!