Gedreven
Onafhankelijk
Eerlijk
Deskundig

In hypotheken

Nieuws & Blogs

De SVn Starterslening: een duwtje in de rug voor starters op de woningmarkt

Deel bericht
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Ik (Dennis Janssen) ben al bijna 20 jaar werkzaam als hypotheekadviseur en zo lang bestaat de SVn starterslening al. Toch krijg ik nog steeds starters op bezoek die hier nog niet van gehoord hebben. Tijd voor meer informatie over deze prachtige regeling.

De SVn Starterslening, kort voor Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten Starterslening, is een financiële regeling die speciaal is ontworpen om beginnende huizenkopers te ondersteunen. Het doel van deze lening is om het voor jonge mensen gemakkelijker te maken om een huis te kopen door hen extra financiële ruimte te bieden.

De SVn Starterslening is een aanvullende lening boven op de hypotheek die je van een bank kunt krijgen. Het mooie van deze lening is dat je de eerste 3 jaren geen rente of aflossing hoeft te betalen. Pas na drie jaar begin je met betalen van rente (de standaard 15 jaars rente is nu 3,6% en daarmee lager dan de rente bij de bank) en aflossing. Mocht het inkomen echter in die drie jaar onvoldoende gestegen zijn dan kun je dat met een hertoets aantonen en dan hoef je opnieuw drie jaar lang geen rente en aflossing te betalen. Je gaat dus pas beginnen met betalen als je het kunt betalen!

De SVn Starterslening is geen blanco cheque; er zijn bepaalde voorwaarden en criteria waaraan je moet voldoen om ervoor in aanmerking te komen. Deze voorwaarden kunnen per gemeente verschillen, aangezien de regeling wordt uitgevoerd op lokaal niveau. Over het algemeen zijn de belangrijkste criteria:

 • Je bent een starter op de woningmarkt, wat betekent dat je voor het eerst een huis koopt.
 • Je inkomen en hypotheekbedrag liggen binnen bepaalde grenzen.
 • De aan te kopen woning voldoet aan vastgestelde maximale koopprijzen.
 • Je gebruikt de SVn Starterslening om de aankoop van een woning te financieren, niet voor andere doeleinden.

.
Het hebben van toegang tot de SVn Starterslening kan het verschil maken tussen het wel of niet kunnen kopen van je droomhuis. Wat ons betreft is de SVn Starterslening een waardevol instrument voor startede huizenkopers die wat extra financiële steun nodig hebben bij het betreden van de huizenmarkt.

Voor wat betreft onze regio wordt de SVn starterslening aangeboden door gemeente:

 • Nijmegen (maximaal 35.000,- bij een koopsom tot 405.000,-)
 • Beuningen (maximaal 30.000,- bij een koopsom tot 250.000,-)
 • Wijchen (maximaal 36.500,- bij een koopsom tot 250.000,-)
 • Berg en Dal (maximaal 30.000,- bij een koopsom tot 350.000,-)
 • Beek (maximaal 56.000,- bij een koopsom tot 280.000,-)
 • Mook en Middelaar (maximaal 56.000,- bij een koopsom tot 280.000,-)
 • Heumen (maximaal 40.000,- bij een koopsom tot 405.000,-)
 • Druten (maximaal 35.000,- bij een koopsom tot 235.849,-)

.
Ben je benieuwd wat jouw/jullie mogelijkheden zijn met toepassing van de starterslening? Neem dan nu contact op voor het maken van een kosteloze en vrijblijvende afspraak. We helpen je graag op weg!

 

Nimma Hypotheken: Goed in Hypotheken!